Galleri

GALLERI
OM MITT ARBETE


Jag har fotograferat från och till sedan 1990. Men intresset esklalerade, när jag blev tillfrågad av ett väskföretag att göra deras produkt fotografering för några år sedan. Bilderna jag presenterar här är dock från 2016 och framåt.


Nu valde jag att gå vidare med naturens produktfotografering istället för studiofotot. Det härliga är att naturen inspirerar, taggar och läker mig:-)


Vanligen försöker jag spegla mina vardagsmiljöer runtomkring mig där jag bor (Norra Sorunda/ Nynäshamn). Närhet till skog och hav gör mina fotosessioner okompliserade och många gånger oplanerade.


Hoppas mina bilder kan vara till inspiration för dig! Är du intresserad så finns även mina bilder att köpa som printar/ Bill 


Havslandskap

Fotografi


När jag började skapa denna webbplats trodde jag att antalet land- och havslandskapsbilder skulle vara ungefär samma. Men till min överraskning har jag uppenbarligen tillbringat så mycket mer tid vid havet.Förklaringen kan vara att jag bor nära vår svenska skärgård.

Det finns något med havet, jag tröttnar aldrig på de majestätiska omgivningarna. Det får mig att komma tillbaka gång på gång.Träd/skog

Fotografi


Skogen är enligt min mening ganska utmanande. Det kräver goda förhållanden som dimma, bra ljus, frost, regn etc. Men oj, när allt stämmer, då  kan det vara en helt magisk värld. 


Pano/ landskap

Fotografi


Dessa bilder är tagna med mycket hög upplösning. Tekniken är en sammanfogning mellan 4-10 exponeringar, Kameran har ställts i porträttformat där endast en liten dela av landskapet kommit med på varje exponering. Vrider kamera för nästa exponering och processen fortsätter på samma sätt tills hela panoramat uppnåtts.Intima landskap

Fotografi


Den här typen av fotografering tillbringar jag inte så mycket tid med. Jag måste pressa mig själv lite mer för att hitta skönheten i de små saker som naturen erbjuder.

ALL IMAGES ON THIS WEBSITE ARE SUBJECT TO COPYRIGHT © BY BILL FERNGREN ©2020

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept